ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

41451
ΣΗΜΕΡΑΣΗΜΕΡΑ1
ΕΒΔΟΜΑΔΑΕΒΔΟΜΑΔΑ51
ΜΗΝΑΣΜΗΝΑΣ16
ΣΥΝΟΛΙΚΑΣΥΝΟΛΙΚΑ41451
Δραστηριότητες
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟ BARSSEL ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

Την περασμένη εβδομάδα, από το Σάββατο 4 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/τριων της Γ Γυμνασίου Κεφάλου στο Barssel της Γερμανίας, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius. Συνολικά 14 μαθητές/τριες, αγόρια και κορίτσια, μετακινήθηκαν στη μικρή πόλη της βόρειας Γερμανίας συνοδευμένοι από τον Διευθυντή του Γυμνασίου, Ιωάννη Τσολακίδη, τη συντονίστρια του προγράμματος, καθηγήτρια Γερμανικών, Χρυσή Κοκαλάκη, και από τη φιλόλογο - συνοδό, Μαρία Αμοιρίδου. Οι μαθητές και μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γερμανικών οικογενειών.

Κάθε πρωί παρακολουθούσαν μαθήματα και έπαιρναν μέρος σε διάφορα Workshops  στα πλαίσια του προγράμματος Comenius 2014-15 με τίτλο Today, Tomorrow, Together.

Μετά τη λήξη των μαθημάτων ακολουθούσαν εκπαιδευτικές εκδρομές και περίπατοι στις περιοχές και τα αξιοθέατα γύρω από το Barssel. Η εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές/τριες τόσο από τη σχολική όσο και από την οικογενειακή ζωή στη μικρή πόλη της Γερμανίας ήταν μοναδικές και θα τους μείνουν αξέχαστες. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον γερμανό γενικό συντονιστή του προγράμματος Comenius, Peter Hofmayer, και στις συναδέλφους του καθηγήτριες για τη φιλοξενία και οργάνωση της παραμονής μας στην πόλη τους.



 
Πολιτιστικό πρόγραμμα σχ. έτους 2013-14: «Κύπρος Κως, συγγενείς Ουρανόπετρες ? Με αφορμή το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου ?Ουρανόπετρα?».

αφροδίτη Κυπ

Θεωρήσαμε σκόπιμο να αναφερθούμε αρχικά σε ένα γεγονός που καταδεικνύει τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα νησιά της Κω και της Κύπρου. Το πρώτο λοιπόν τυπογραφείο στην Κω το ίδρυσε Κύπριος. Το 1916 ήρθε από το τυπογραφείο του Αγίου Τάφου ο Νικόλαος Νικολαίδης του Ιωάννη, που καταγόταν από την Αθηαίνου, μαζί με τη μητέρα του Ορθοδοξία Ιωάννου το γένος Παπαδοπούλου από τη Φανερωμένη. Ο Νικόλαος παντρεύτηκε την Ελισάβετ Φωτοπούλου από την Κω. Το τυπογραφείο του ονομαζόταν «Μεροπίς», από το όνομα του βασιλιά της Κω Μέροπα. Πέθανε το 1961 κι άφησε το τυπογραφείο του σε συγγενή από τη γυναίκα του τον Βησσαρίωνα Σουρασή. Το τυπογραφείο εργάζεται και σήμερα. Στο τυπογραφείο αυτό έβγαινε ως το 1946 η εφημερίδα «Φωνή της Κω» με διευθυντή τον Γεώργιο Λουκίδη, κι αυτό Κύπριο. Άλλες εκδόσεις του τυπογραφείου αυτού ήταν οι εξής: «Το Κωακόν Ημερολόγιον της Μητροπόλεως της Κω» από το 1916-1936. «Τα Κώϊα» του Ιάκωβου Ζαρράφτη σε δύο τόμους. Στην έκθεση του Ζ? Διεθνούς Συμποσίου του Αιγαίου στην Κω (27-31 Αυγούστου 1981) υπήρχαν οι εξής εκδόσεις του τυπογραφείου αυτού: «Νισυριακόν Ημερολόγιον» υπό Γ.Παπαδόπουλου, εν Νισύρω 1922, Τύποις Ν. Ι. Νικολαίδου, Κως, 1922 και του Ιακώβου Ζαρράφτη «Ο Πλάτανος της Κω»? εν Κω, Τύποις Ν. Ι. Νικολαίδου, το 1916. Το βιβλίο αυτό κατά το Θεολόγο Θεόφιλο Μουζουράκη είναι η πρώτη έκδοση του τυπογραφείου του Νικολαίδη.

Αξίζει εδώ να αναφερθούν οι προσπάθειες του Ιπποκράτειου σχολείου. Το 1970 άρχισαν προσπάθειες για την έκδοση εφημερίδας. Το 1971 κυκλοφόρησε χειρόγραφη σε χαρτόνι επί 6 μήνες. Το 1974-75 κυκλοφόρησε από τις Μαθητικές Κοινότητες άλλη τετρασέλιδη χειρόγραφη. Το 1976 εκδόθηκε «Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ» δεκαπενθήμερη έκδοση της Μαθητικής Κοινότητας της 3ης Λυκείου. Το 1983-1984 εκδόθηκε κανονική εφημερίδα από Συντακτική Επιτροπή μαθητών του Ιπποκράτειου Γυμνασίου με τη βοήθεια 3 καθηγητών. Τυπωνόταν στο τυπογραφείο της τοπικής εφημερίδας «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ» και κυκλοφορούσε κάθε μήνα.



ΚΑΛΛΕΡΕ ΜΑΡΙΑ

Μαθήτρια της Γ' τάξης (σχ. έτους 2013-14)

 
Αγωγή Σταδιοδρομίας


 
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση


 
Διάφορες Εκδηλώσεις


 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3