ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

41470
ΣΗΜΕΡΑΣΗΜΕΡΑ2
ΕΒΔΟΜΑΔΑΕΒΔΟΜΑΔΑ70
ΜΗΝΑΣΜΗΝΑΣ35
ΣΥΝΟΛΙΚΑΣΥΝΟΛΙΚΑ41470
Επίσκεψη ομάδας μαθητών του Σβουρένειου ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Κω στο Γυμνάσιο Κεφάλου

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, μαθητές του Σβουρένειου  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κω, επισκέφθηκαν το Γυμνάσιό μας. Οι μαθητές της γ? τάξης του σχολείου μας υποδέχθηκαν τους μαθητές του Σβουρένειου με τους οποίους και γνωρίστηκαν μέσα από κοινές δράσεις γνωριμίας και παιχνιδιού.

Σημαντικό ρόλο στην εξοικείωση και αλληλογνωριμία των μαθητών των δυο σχολείων είχε το «Παιχνίδι Εμπιστοσύνης» που διαδραματίστηκε στο χώρο του γυμναστηρίου του διδακτηρίου μας, όπου οι μαθητές άλλαζαν ρόλους, υποδυόμενοι άλλοτε τους  τυφλούς και άλλοτε τους συνοδούς τους. Ζεύγη μαθητών από τα δυο σχολεία έκαναν το γύρο της αίθουσας αλλάζοντας ρόλους, αποκτώντας έτσι την εμπειρία του «πώς μπορείς να εμπιστεύεσαι ένα άτομο που δεν γνωρίζεις».

Στον απολογισμό που έγινε στο τέλος, όπου οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αίθουσας σε κύκλο, καθένας εξέφρασε την αίσθηση που είχε. Οι εμπειρίες στο σύνολό τους ήταν θετικές. Ενώ στην αρχή οι μαθητές μας ήταν «μουδιασμένοι», μετά από αυτό το παιχνίδι απέκτησαν μια πιο στενή σχέση με τους συμμαθητές τους του άλλου σχολείου ξεπερνώντας την αρχική αμηχανία.