ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

41377
ΣΗΜΕΡΑΣΗΜΕΡΑ7
ΕΒΔΟΜΑΔΑΕΒΔΟΜΑΔΑ37
ΜΗΝΑΣΜΗΝΑΣ295
ΣΥΝΟΛΙΚΑΣΥΝΟΛΙΚΑ41377
Η ιστορία μας


Το Γυμνάσιο Κεφάλου ιδρύθηκε το 1980. Επειδή αρχικά δεν υπήρχε το σημερινό κτίριο του Γυμνασίου, η τότε κοινότητα Κεφάλου ενοικίασε το κτίριο του Γεωργικού Συνεταιρισμού, όπου στεγάζεται το σημερινό ιατρείο. Σε αυτό στεγάστηκε το τότε Γυμνάσιο Κεφάλου.

Οι αίθουσες ήταν 4 και επιπλέον το γραφείο των καθηγητών. Κάποια χρόνια, μόνον αυτές οι αίθουσες δεν επαρκούσαν για τους μαθητές. Έτσι η κοινότητα Κεφάλου παραχώρησε μία ακόμη αίθουσα στο δικό της κτίριο.

Το 1987 άρχισε να χτίζεται το Γυμνάσιο Κεφάλου στη σημερινή του θέση. Το 1990 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του και έγιναν τα εγκαίνια.

 Το Γυμνάσιό μας έχει 2 ορόφους: ο κάτω όροφος αποτελείται από αίθουσα γυμναστηρίου, τουαλέτες, γραφείο καθηγητών, αίθουσα μαθητών, βιβλιοθήκη, κυλικείο. Ο δεύτερος όροφος έχει 5 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα υπολογιστών και αίθουσα πειραμάτων φυσικής-χημείας. Οι όροφοι συνδέονται με σκάλες. Η αυλή του σχολείου μας περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, δεντράκια και γλάστρες, βρύση πετρόκτιστη και κάδους απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων και κάδους ανακύκλωσης.

Σήμερα το Γυμνάσιο Κεφάλου έχει γύρω στους 100 μαθητές και 12 καθηγητές. Διευθυντής του Γυμνασίου είναι από το 2010 ο Τσολακίδης Ιωάννης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Προηγούμενοι Διευθυντές ήταν οι: Διακοδημητρίου Κοκώνα, αγγλικής φιλολογίας, Σημαντηράκης Ιωάννης, φιλόλογος και Πρίγκος Ανέστης, θεολόγος.